Home Belgisch SCHOOL IS COOL – Thunder & Lightning

SCHOOL IS COOL – Thunder & Lightning

by Mark Van Mullem

Op 6 maart 2020, een week voor de lockdown het leven lam zou leggen, lanceerde School is Cool hun album Things That Don’t Go Right. Doordat de albumtitel profetisch bleek, kon de band dat album nog niet live voorstellen. Maar de sterke singles On The Halfway Line en eerst nog het new wave-esque Close kende je natuurlijk al. Met Thunder & Lightning stelt de band nu een derde single voor uit Things That Don’t Go Right.

Thunder & Lightning klinkt ingetogen maar tegelijk ook erg ritmisch. De opzwepende percussie, die hier en daar, bedoeld of niet, wat flirt met Sympathy For The Devil is daar niet vreemd aan. Een zware vleug melancholie en wanhoop, tegelijk ook zwanger van humor en ironie. En horen we daar vleugjes Talking Heads en toch ook wat Jackson Browne? Maar ook funky en catchy as hell, toch? Wat een lekker eclectisch plaatje is dit. Enfin, typisch School is Cool dus. Jawel, de dame en heren doen het weer!

Met Thunder & Lightning legt de band weer een sterk argument op tafel om zeker dat nieuwe album te kopen, als je dat al niet gedaan had natuurlijk.

De band stelt het nieuwe album voor op diverse locaties in Vlaanderen en Nederland. Dit zijn de data:

09/10 – Trix
17/10 – AB
17/11 – Charlatan
20/11 – Charlatan
12/12 – Ekko, Utrecht

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More