Home nieuws Simon Mahieu als nieuwe zanger bij Marquis

Simon Mahieu als nieuwe zanger bij Marquis

by Nel Mertens

Tussen 1977 en 1981 maakte Marquis De Sade als band hun succes met de twee albums Dantzig Twist (1979) en Rue de Siam (1981), waarop ze een mix van postpunk en new wave neerzetten met een druppel funk in een modern, nerveus doch romantisch geluid.

© Ray Flex

Anno 2020. Marquis. Want Marquis De Sade is niet meer. Sinds het overlijden van hun zanger Philippe Pascal in 2019 is de gewaardeerde Franse postpunkband niet meer dezelfde. In de lente van 2018 werkte de band volop aan een terugkeer met een derde album. Twee van de 14 nummers had Philippe Pascal reeds ingezongen. Deze twee tracks  zullen eind 2021 verschijnen in een koffereditie die de hele carrière van Marquis De Sade zal bevatten.

Met de overige nummers ging de band verder aan de slag en deze zullen verschijnen op het derde album dat er alsnog aan komt in januari 2012, onder de aangepaste bandnaam Marquis. Een nieuwe start voor de band, maar tegelijk ook een hommage aan hun overleden zanger Philippe Pascal.

Voor de zang kwam de band het talent in België zoeken en vond die bij de jonge Simon Mahieu, die wij kennen als frontman van de synthpunkband Hatchling (waarmee hij ook volop aan een nieuwe release werkt). Hij nam als nieuwe zanger acht tracks voor zijn rekening en schreef ook één Nederlandstalige tekst voor een nummer. Voor de overige tracks deed de band beroep op enkele gastmuzikanten.

Wij kijken alvast uit om dat nieuwe geluid van Marquis binnenkort te mogen ontdekken. En dat nog wel met een Belgisch tintje!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More