Home Singles SAVOIR-VIVRE – I Just Wanna Have P-Funk (Eigen Beheer)

SAVOIR-VIVRE – I Just Wanna Have P-Funk (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

België is nu niet meteen gekend als het land van de vele funkbands. Vroeger hadden we de geweldige Wizards Of Ooze en nu hebben we nog de funky grooves van Cargo Mas, STUFF. en ja, ook van Savoir-Vivre. De band bestaat uit drie jonge twintigers die zich enkel focussen op de essentie: goeie songs, aanstekelijke grooves en heel veel spelplezier. Hun invloeden gaan van funk legendes zoals George Clinton, Parliament, Funkadelic, Sly Stone, Bootsy Collins en Prince tot David Bowie, Tom Waits en Jeff Buckley.

© Savoir- Vivre

Zanger en gitarist Kristiaan Deruytter is de zoon van de legendarische saxofonist Frank Deruytter (OTTO-Machine, Groovemania, The N.E.S.T.), Kristiaan kreeg het funk-virus dan ook met de paplepel mee. Dat bewijst hij met de single I Just Wanna Have P-Funk. Het nummer is een ode aan funkmuziek en ze eren met deze song George Clinton en Bootsy Collins (op de Instagram en Facebook van de band kondigt Bootsy de single aan).

Op I Just Wanna Have P-Funk krijgt het trio versterking van papa Frank op sax en Carlo Mertens (El Tatto Del Tigre, Wizards Of Ooze) op trombone. Beide muzikanten zullen de band ook live bijstaan. Wij waren al erg onder de indruk van Savoir-Vivre maar met de strakke blazers erbij klinken ze nog intenser dan voorheen.

Het nummer een zalige groove die je volledig meesleurt. Deze kerels weten hoe ze een funky song moeten maken! Live moet het voor een geweldig feest zorgen waar niemand nog op zijn stoel zal zitten.

Savoir-Vivre zorgt met deze track voor een subliem P-funk-feest!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More