Home Belgisch RUBUS OF FENCES – Needles Serenade (Eigen Beheer)

RUBUS OF FENCES – Needles Serenade (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Bram Van Hecke (vrij vertaald in het Engels wordt dat dus Rubus Of Fences) is een 27-jarige ingenieur uit Lier die al een tijdje bezig is met muziek maken. In oktober 2019 releasete hij een eerste single Sit Down And Rewind waarmee hij wat airplay kreeg op Radio 2. Niet meteen dé grote doorbraak maar toch niet slecht voor een eerste release!

(c) : RUBUS OF FENCES

In de aanloop naar de debuut-ep die ergens halverwege 2020 zal verschijnen, krijgen we een tweede single Needless Serenade. Rubus Of Fences brengt opnieuw complexloze popmuziek die is opgebouwd rond akoestische gitaar. Een meezingbaar liedje dat niemand tegen de borst stoot en dat daarom wel het risico loopt vrolijk meegevoerd te worden met de mainstream der vergetelheid.

De stem van Van Hecke klinkt een beetje als die van Brian Molko (Placebo) die eindelijk de neusspray-afdeling van zijn lokale apotheek ontdekte. Een klank die uitstekend matcht met het geluid van de akoestische gitaar.

Needless Serenade is een uitstekend geproducet (met dank aan Joes Brand) popnummertje dat veel kans maakt om opnieuw en terecht door Radio 2 te worden opgepikt. Veel potten zullen er waarschijnlijk niet gebroken worden maar niet alles moet altijd kapot natuurlijk.

Alleen die bandnaam, daar zijn we nog niet helemaal van overtuigd, misschien er toch maar beter gewoon “Rubus” van maken?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More