Home Belgisch RUBEN BLOCK – Lights (PIAS)

RUBEN BLOCK – Lights (PIAS)

by Geert Mertens

We geven toe: Ruben Block zonder zijn kornuiten van Triggerfinger leek ons even smakeloos als frieten zonder saus. De samenwerking tussen muzikanten kan er voor zorgen dat mensen boven zichzelf uitstijgen en iets creëren dat haast onmenselijk is. Denk aan Mick Jagger. Zonder The Rolling Stones werd het nooit wat. Hoe graag hij ook een solocarrière uitbouwde. Het zat er niet in.

Ruben Block doet het na twintig jaar zonder Mario en Lange Polle, in zijn eentje. Een nieuwe creatieve vrijheid ontdekken, heet dat. Buiten de vertrouwde groepsdynamiek. Lights heet de eerste single. We waren de pennen aan het slijpen. Het scherpe gitaargeluid of is het een dissonant klinkende viool aan het begin van het lied deed het slechtste vermoeden maar opeens is er de stem van Ruben Block, breekt de hemel open en komt de zon erdoor.

Jezus man, WAT EEN NUMMER! Oké, Block werd geruggensteund door producer Michell Froom (Crowded House, Suzanne Vega, Elvis Costello…) maar het blijft straf wat hij op plaat of mp3 getoverd heeft. Hij trekt de luisteraar meteen in de song, bouwt een goede minuut op tot het nummer volledig op kruissnelheid komt. Het klinkt zo vertrouwd – die stem! – maar tegelijk zo divers, ja dansbaar.

Na nog geen drie minuten stopt het en hunker je naar meer. Repeat please! Dat belooft voor de plaat. Voor deze single krijgt Block alvast ‘douze points’!

Benieuwd wat Ruben Block deze zomer live in de Roma en op Werchter Parklife doet!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More