Home Singles AXELLE – Si Tu M’attends (N.E.W.S.)

AXELLE – Si Tu M’attends (N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Vorig jaar debuteerde Axelle met het zomerse Mala Leche, waarvoor ze zich liet inspireren door Rosalía. Een jaar later heeft de Kortrijkse zangeres een tweede single klaar en deze keer doet ze het in het Frans. Het nummer is een cover van Walk On Water van Milk Inc.

© Axelle

Axelle en haar vriend/producer Willem (Hush) brachten dit nummer in de ochtendshow van Studio Brussel. Regi Penxten van Milk Inc. hoorde de nieuwe versie en was aangenaam verrast. Met als resultaat dat de drie samen de studio in kropen.

Voor de tekst ging Axelle hulp zoeken bij haar Franstalige papa Pierre en samen mikten ze op een brede vertaling. De oorspronkelijke tekst gaat over het verlangen naar liefde, de nieuwe tekst gaat veel meer over het verlangen naar knuffels, feest en vrijheid. Dingen die voorheen vanzelfsprekend leken en die we allemaal al even hebben moeten missen.

Als we deze nieuwe versie horen dan denken we totaal niet meer aan het origineel. Het is echt een typische zorgeloze Franse popsong geworden die in de lijn ligt van Désenchantée van Mylène Farmer en Ella, Elle L’a van France Gall. Dit wordt gegarandeerd een zomerhit.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More