Home Singles RUBAUWER – Entropy (Eigen Beheer)

RUBAUWER – Entropy (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Ruben De Vleeschauwer was in een vorig leven producer en beatmaker. In 2017 studeerde hij af als geluidstechnieker. Hij werkte sindsdien als assistent recording engineer aan het werk van Tamino, Equal Idiots, The Radar Station en Mark Turner. Door gehoorproblemen liet hij het productiewerk achter zich en vond hij een tweede adem als singer-songwriter.

© Rubauwer

In december vorig jaar kregen we een eerste teaser van Rubauwer. Hij stuurde een live-clip de wereld in van het nummer Flake. We konden toen genieten van de fragiele stem van Ruben en de mooie breekbare song. We vergeleken het nummer toen met werk van Ellioth Smith.

Deze Entropy is dan de eerste “echte” single van Rubauwer. In de studio kreeg De Vleeschauwer versterking van Evert Suetens op bas en Lorin Werthen (JTTR) op synths. Alexander Van Calster van de Mute. Studio deed de opnames terwijl Rubauwer de mixing en mastering zelf voor zijn rekening nam.

Het is fijn dat we nu echt een goede opname horen van Rubauwer waarop alle details goed te horen zijn. Zo heeft hij op deze single een veel krachtigere stem dan bij de liveopname. De bas en synth blijven eerder op de achtergrond maar toch geven ze het nummer iets extra.

We horen op deze single niet enkel invloeden van Ellioth Smith maar ook van een jonge Ben Howard. Rubauwer bewees met Flake al dat hij kan raken met zijn gitaar en zijn mooie stem, met deze single raakt hij nog meer.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More