Home Singles DEAD HIGH WIRE – Hide (Wagonmaniac)

DEAD HIGH WIRE – Hide (Wagonmaniac)

by Bart Verlent

Na twee ep’s bracht het postpunktrio Dead High Wire drie jaar geleden het debuutalbum Pray For Us uit. Deze langspeler werd heel positief onthaald en leverde de band optredens op in eigen land maar ook in Nederland en Duitsland. Het trio begon vorig jaar aan hun nieuwe plaat maar door corona viel alles wat stil.

© Dead High Wire

Toch bracht de band in april vorig jaar een lockdown-clip uit van het nieuwe nummer Hide. Zo kregen we toch al een mooi voorproefje van wat ons te wachten stond. Bijna een jaar later heeft het trio Hide ingeblikt in de studio.

Het nummer gaat over hopeloosheid en weglopen van de druk van de maatschappij. Natuurlijk klinkt deze versie beter dan de lockdown versie. De stem van Sachlava klinkt veel zuiverder en de mix van de instrumenten komt nu ook beter tot zijn recht. Het resultaat is een heel intens nummer dat ons volledig bij het nekvel neemt.

Het debuut overtuigde al maar met deze single heeft het trio nog een tandje bijgestoken. We horen een nog sterkere Dead High Wire dan voorheen.

Als alles goed gaat kan je Dead High Wire aan het werk zien op het Sinner’s Day Festival op 1 november.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More