Home Singles ROSA BUTSI – Time (Polymoon Music)

ROSA BUTSI – Time (Polymoon Music)

by Bart Verlent

Steeds opnieuw vallen we als een baksteen voor de zalige, warme stem van Roos Denayer. We zijn dan ook altijd in de wolken als er nieuwe muziek van haar project Rosa Butsi uitkomt. Denayer maakt tegenwoordig ook deel uit van Douglas Firs, en dus moesten we even geduld hebben voor er nieuwe muziek kwam.

Samen met Trui Amerlinck en Jordi Geuens brengt Roos een scala aan harmonische tonen en vaardige melodische lijnen die een gevoelige snaar raken. Nu krijgen we dubbel goed nieuws want niet alleen is er een nieuwe single, ook het debuutalbum van Rosa Butsi werd aangekondigd.

© Rosa Butsi

In Time nodigt Roos de luisteraar uit deel uit te maken van een verhaal over het concept tijd. Het is altijd subjectief en zal altijd blijven bestaan. Harde dingen worden dan zachter met de tijd.

Time is opnieuw een warme Rosa Butsi compositie die gedragen wordt door subtiele gitaarklanken (de herhaalde strums suggereren het tikken van de wijzers van de klok), die Trui even subtiel aanvult met haar bas terwijl op de achtergrond de piano het nummer nog meer body geeft. En dat alles met Denayers prachtige stem in de hoofdrol.

Het is weer een prachtig diamantje geworden dat zal blijven schitteren. Ook hier moeten we weer, net zoals het andere werk van Rosa Butsi, aan het folky werk van Joni Mitchell denken; het is even pakkend. Laat dat album nu maar snel komen!

Rosa Butsi kan je aan het werk zien op:

27/04 – Huis Van Alijn, Gent
07/05 – Labadoux Festival, Ingelmunster

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More