Home Singles ROSA BUTSI – Cesar (Polymoon/PIAS)

ROSA BUTSI – Cesar (Polymoon/PIAS)

by Bart Verlent

Roos Denayer erfde haar muzikale genen van haar Hongaarse grootmoeder, wiens naam perfect functioneert als muzikaal alter ego. Na de deelname van Rosa Butsi aan Sound Track 2020, waar de band werd verkozen als één van de winnaars van de editie van Vlaams Brabant, was Roos op verschillende podia te zien. Ze werd er bijgestaan door Trui Amerlinck (Tsar B, Ivy Falls) op bas en Jordi Geuens (Selah Sue) aan de drums. In 2020 verscheen de prachtige debuutep Circle One waar dit jaar eindelijk een vervolg op komt met een heus debuutalbum.

© Rosa Butsi

Voor die plaat trok Rosa Butsi de studio in met Nicolas Rombouts en dat leverde magische resultaten op. Dat merkten we al op het onlangs verschenen Time en diezelfde magie horen we ook in Cesar. Cesar werd in 2020 geboren in een periode waarin dingen die anders vanzelfsprekend waren ineens onmogelijk werden, zelfs het ontmoeten van een pasgeboren familielid. Het nummer gaat dan ook over een diep verlangen dat op de proef wordt gesteld.

Het is een uptempo nummer met een warme, zomerse vibe. Het sprankelende gitaarwerk, de stem van Denayer en de piano die als een waterval op de achtergrond weerklinkt, maken het intens mooi. Je wordt er spontaan intens vrolijk van en je kan er zelfs op dansen.

Veel gelaagde arrangementen heeft Rosa Butsi niet nodig. Op zijn puurst raakt dit trio en zijn we vanaf de eerste noten in de zevende hemel.

Dit jaar kan je Rosa Butsi nog aan het werk zien op donderdag 7 december in De Casino in Sint-Niklaas waar diezelfde avond ook een concert gepland staat van Loverman.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More