Home Singles ROMANIE – Anthony

ROMANIE – Anthony

by Bart Verlent

Singer-songwriter Romanie Assez ruilde nu ongeveer twee jaar geleden West-Vlaanderen in voor een nieuw leven in het Australische Melbourne waar ze net zoals hier aan haar muzikale weg blijft timmeren onder de naam Romanie. In 2021 bracht ze vier singles uit maar in 2022 bleef het stil. Ze bleef echter niet stilzitten en begint 2023 met een nieuwe single.

© Romanie

Het afgelopen jaar werkte Romanie aan haar sound en visie samen met haar co-producer Alex O’Gorman (Angie Mchanon, BATTS) waar we vandaag het eerste resultaat van te horen krijgen. Anthony is een eerbetoon aan haar grootvader en is gebaseerd op de film The Father van Anthony Hopkins. Nadat ze de film had gezien in de bioscoop kreeg ze veel inspiratie om dit nummer te schrijven. Ze liet het via Zoom horen aan haar vrienden in België, die waren er zo enthousiast over dat ze de track verder afwerkte.

Anthony is wederom een prachtige, melancholische en melodieuze indiepop track die doet denken aan de songs van haar landgenote Julia Jacklin. Romanie is gegroeid in haar sound en speelt nog meer met warme arrangementen zodat deze Anthony echt wel een indrukwekkende song is geworden.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More