Home Live MESSIDOR Borgerhout, Casa Saga (10/01/2023)

MESSIDOR Borgerhout, Casa Saga (10/01/2023)

by Bart Verlent

Vorig jaar kregen we de singles Valuable en More Than A Minute in onze mailbox van de nieuwe band Messidor. We waren er toch wel van onder de indruk. Deze band is het project van singer-songwriter, zanger en gitarist Ward Daenen die de band noemde naar de straat waar hij woont in het Brusselse. Hij wordt bijgestaan door Bert Hornikx (Astronaute) op bas en synths en Maarten Moesen (Stef Kamil Carlens, Brzzvll, Ella Ray…) op drums, percussie, piano, viool en keyboards. Het trio bracht een wondermooie debuutplaat When Things Go Missing uit vol straffe nummers met warme arrangementen.

© Cath Van Laere

Op de dag van de release van hun debuut stelde het trio de plaat voor in Casa Saga. Wij gingen kijken of de band live even indrukwekkend klinkt als op de plaat. De sfeervolle zaal was alvast goed volgelopen wat het voor de muzikanten altijd aangenamer maakt om te spelen. Het kleine podium stond goed vol want Ward had een paar gitaren bij, Bert zijn bas en laptop om af en toe soundscapes aan de nummers toe te voegen. Maarten bracht naast zijn drumstel ook een keyboard, diverse percussie instrumenten en een cymbalon mee.

© Cath Van Laere

Het optreden werd geopend met het naar Gerard Reve geïnspireerde The Deer, tevens het openingsnummer van het album. We merkten onmiddellijk dat het trio heel goed op elkaar was ingespeeld en elk detail perfect werd uitgevoerd. Moesen zorgde naast de drums en keyboard voor de backings en het klonk magisch als hij samen zong met Ward. We merkten niks van enige zenuwachtigheid bij de drie muzikanten. Wat duidelijk wél opviel, was dat ze genoten van het samen muziek maken.

© Cath Van Laere

Alles klonk perfect en even intens als op het album. De band had al wel een try-out achter de rug maar het was zo’n mooi geheel dat deze drie klasbakken brachten. Ook solo kan Daenen raken, dat merkten we tijdens April waarin hij zichzelf begeleidde op akoestische gitaar en met zijn zachte stem iedereen inpakte zoals Jeff Buckley of Nick Drake dat ooit deden.

© Cath Van Laere

Alle pareltjes van het album passeerden de revue en ook op het podium konden ze die warme arrangementen tot leven brengen. Met alle lof voor Maarten die alles uit de kast haalde om tijdens het drummen ook nog de keyboard te bespelen en de backings te verzorgen. We kregen ook nog nieuwe nummers te horen die net zo mooi zijn als wat er op de plaat te vinden is. Dat schept verwachtingen voor de toekomst.

© Cath Van Laere

Ook kreeg het trio het gezelschap van Chantal Acda (Ward krijgt les van Acda aan de academie van Borgerhout waar hij de songwriter richting volgt). Haar stem blendde mooi met die van Ward. Hopelijk zorgt dat ooit voor een duet. Er was ook plaats voor twee covers: het trio bracht een eigen uptempo bewerking van de Claw Boys Claw-klassieker Rosie en als bisnummer bracht Ward samen met Maarten een intiem akoestische versie van Always It’s You van The Everly Brothers.

© Cath Van Laere

Messidor. Onthou die naam want we zijn er zeker van dat dit een blijvertje is.

Messidor stelt de plaat nog voor op:

12/01 – De Markten, Brussel
18/01 – L’altitude, Vorst

Het album is te koop via deze link.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More