Home Singles RöGH – Down On Your Love

RöGH – Down On Your Love

by Nel Mertens

De naam Bart Henri A. Leus doet misschien geen belletje rinkelen, maar Haviks Nest hoorde je hier al vaker passeren. De Gentse muzikant, kunstenaar en schrijver vond in David Ferdinand Lambrecht (a.k.a. Donquièstar) meer dan 20 jaar geleden al een muzikale kompaan en samen maken ze tracks onder de noemer RöGH.

Down On Your Love is hun nieuwste creatie en is een dancetrack die ons meteen triggert! We horen hints van Praga Khan (bijna RIP) en Lords Of Acid, maar dan in een donkerdere, complexere en ja, mogen we zelfs van een ‘betere’, sterkere sfeer spreken? We ontdekten ook net (nadat we de vorige zin typten) dat Lambrecht een verleden als bassist heeft bij Lords Of Acid in de jaren 90, wat dus wel degelijk een invloed heeft gehad op de sound die RöGH nu neerzet.

En nummer dat ze zowat in één ruk, in twee etmalen, afwerkten, met bijhorende clip. En toch klinkt dit niet impulsief, maar wel pulserend, met beats die beweging afdwingen. Met een dubbele zanglijn waarin de contrasten tussen licht en donker mekaar raken. En de nodige vuil ruige industrialelementen die verweven zitten tussen intelligent ritmische details.

Down On Your Love is digitaal verschenen.

Donquièstar / Haviks Nest

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More