Home Singles ROBBING MILLIONS – Elastics (Capitane Records/Born Losers Records)

ROBBING MILLIONS – Elastics (Capitane Records/Born Losers Records)

by Bart Verlent

Op 28 april 2023 verschijnt het volgende album van de avant-pop muzikant Lucien Fraipont, beter bekend als Robbing Millions. Het album Rêve Party is geschreven ten tijde van het vorige album Holidays Inside en wordt aangekondigd als een gedurfde verzameling songs die even grenzeloos als minutieus gearrangeerd zijn. Fraipont haalde inspiratie uit de Franse pop, Amerikaanse psychedelic rock en jazz. De nieuwe langspeler is geproducet door Mike Fridmann (The Flaming Lips, Spoon, Miley Cyrus…) op aanraden van MGMT’s Andrew VanWyngarden.

© Robbing Millions

Elastics is het eerste voorsmaakje uit het nieuwe album en Fraipont noemt het een “bedroom dystopian eco-boogie” track. Het lijkt futuristische electropop met een jaren ’80-vibe met een flinke dosis psychedelica, het ligt wel wat in de lijn van zijn makkers van MGMT (die het vorige Robbing Millions-album uitbrachten) maar Lucien gaat nog verder. Dankzij de inbreng van Mattias De Craene (Nordmann) die met zijn tenorsax deze track een zalig jazzy tintje geeft. Zo klinkt het geheel erg avontuurlijk en uniek.

Robbing Millions maakte met deze smaakmaker iets heel gewaagds dat naar meer smaakt. Het is een song die niet in één genre te vatten is, maar het klinkt alvast heel aanstekelijk.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More