Home Singles RIPTUNES – Sheila (Starman Records)

RIPTUNES – Sheila (Starman Records)

by Bart Verlent

Riptunes is een nieuw project van Luc Dufourmont (IDIOTS, Two Russian Cowboys) en Wouter Spaens (IDIOTS, speelde mee op studioalbums van Bruce Bherman en Mooneye en eigenaar van Studio Piro), Frans Grapperhaus (The Wallace Collection, Broeder Dieleman, Wannes Capelle), Gunter Callewaert (Waar Is Ken?) en drummer Ruben Vanhoutte (Loverman, Shht). De band is ontstaan nadat een fan aan Dufourmont vroeg of die een nummer kon maken voor June, zijn pasgeboren dochtertje.

Het kindje werd zo goed als doof geboren en de vader wou een gezongen nummer als geboortekaartje. Luc zei dat hij wel iets wou schrijven en dat zijn vriend Wouter altijd wel wat muziek in zijn schuif had zitten. Zonder grootse plannen nam het duo in één dag hun eerste song op en Riptunes was een feit.

© Riptunes

Volgens Matthew Swanson van Lambchop zou Riptunes de soundtrack moeten verzorgen moest Tim Rose nog steeds leven en een tijdmachine zou nemen om Stuart Stapler te ontmoeten in het midden van’70s om in een Belgisch café een obscure zanger aan het werk te horen en te praten over liefdesverdriet en ex-liefdes met een flinke dosis drank en sigaretten.

De band kroop de studio in met producer Pieterjan Maertens (Tamino, Het Zesde Metaal) met op backings Sarah Devos (Selah Sue, Filip Kowlier) en James de Graef (Loverman, Shht). Het resultaat kunnen we beluisteren vanaf 9 september op het naamloze album dat zal verschijnen bij Starman Records. Sheila is er een eerste voorproefje uit.

We merken onmiddellijk op dat Dufourmont en Spaens deze songs zeker niet met de IDIOTS konden maken, omdat er een volledig ander gevoel in zit en het er veel ingetogener aan toe gaat. Het is een heel warm nummer dat ons doet denken aan het solo-werk van Howe Gelb. Luc klinkt ook een beetje zoals Gelb, en laat een heel andere kant van zijn stem zien. Sombere, intense americana die heel diep onder de huid kruipt.

Wij zijn alvast heel opgetogen over deze nieuwe samenwerking, want Sheila is een pracht single die we koesteren. Hopelijk staat het debuutalbum van dit nieuw project vol met dit soort knappe songs.

Je kan Riptunes aan het werk zien op:

16/09/22 – Muziekcentrum, Dranouter
17/09/22 – Café de Living, Lauwe
25/09/22 – Le Petite Fabrik, Tournai
29/10/22 – De Schaduw, Ardooie
20/01/23 – CC, Menen

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More