Home Singles RIPTUNES – Martha (Starman Records)

RIPTUNES – Martha (Starman Records)

by Bart Verlent

Wat begon als een vraag aan Luc Dufourmont om een nummer te maken voor het pasgeboren dochtertje van een fan, draaide uiteindelijk uit in een prachtig album. Onder de naam Riptunes bracht Luc met zijn IDIOTS kompaan Wouter Spaens een schitterende plaat uit met negen luisterliedjes die volledig afwijken van hun IDIOTS-oeuvre.

© Riptunes

Uit die sublieme plaat krijgen we nu nog een single.

Martha is zo’n mooie pareltje waarop Dufourmont, in alle rust, zingt op een warm bad van een ingetogen gitaar, subtiele drums en warme accordeonklanken. Meer moet dat niet zijn om gigantisch veel indruk te maken.

Matthew Swanson van Lambchop is al grote fan, maar we zijn er zeker van dat ook liefhebbers van Tindersticks, Tom Waits en Nick Cave zich volledig vinden in de songs van Riptunes. Luc en Wouter bewijzen met deze plaat dat het goed is om af en toe uit je comfortzone te stappen, want wees gerust Riptunes is zeker een van de beste platen van 2022, die zeker aandacht moet krijgen tijdens de Week Van De Belgische Muziek.

Je kan Riptunes aan het werk zien op:

09/02 -Wilde Westen, Kortrijk
20/04 – CC De Leest, Izegem
27/04 – CC Meulestede, Gent

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More