Home Singles RIDE – Peace Sign (Wichita Recordings/PIAS)

RIDE – Peace Sign (Wichita Recordings/PIAS)

by Bart Verlent

Het is van 2019 geleden dat Ride nog eens iets nieuws heeft uitgebracht. Het album This Is Not A Safe Place was een geweldige schijf maar daarna werd het stil rond het viertal uit Oxford. Zanger en gitarist Andy Bell focuste zich op zijn solocarrière en bracht in de tussentijd drie albums uit. Normaal gezien zou de band in 2020 de 30ste verjaardag van hun debuutplaat Nowhere vieren met een tournee maar die ging, door corona, pas in 2022 van start. België stond helaas niet op de planning. Vorig jaar verschenen Tarantula en Carnival Of Light opnieuw en nu krijgen vernemen we dat onze shoegaze helden op 29 maart het nieuwe album Interplay zullen uitbrengen.

© Ride

Ze namen de nieuwe plaat op met Richie Kennedy (die ook de productie deed van This Is Not A Safe Place) achter de knoppen. De band liet zich inspireren door 80’s pop juweeltjes van Tears For Fears, Talk Talk en de vroege U2. Die invloeden horen we ook in de eerste single Peace Sign. Het is even wennen want pas in het refrein herkennen we de typische Ride sound, de strofes klinken toch wel heel erg eighties.

Op basis van de titel dachten we dat Peace Sign een anti-oorlogslied zou zijn maar tekstueel liet Bell zich inspireren door de documentaire The Alpenist over bergbeklimmer Marc-André Leclerc.

Na een paar beluisteringen zijn we volledig mee met de vernieuwde Ride en kijken we al volop uit naar de nieuw plaat.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More