Home Belgisch RIAN SNOEKS – Terug Naar Toen (Eigen Beheer).

RIAN SNOEKS – Terug Naar Toen (Eigen Beheer).

by Bram Langmans

Het loopt de laatste tijd allemaal op rolletjes voor de zestien jaar jonge Rian Snoeks uit het Limburgse Pelt. Zo stond de jongen onlangs nog in een uitverkochte Muziekodroom als het voorprogramma van het Genkse Goeie Jongens-collectief, en op 7 december werd hij nog gelauwerd tot één van de drie winnaars van de Limburgse poot van het Sound Track concours. Bovendien wordt Rian ook in verschillende mainstream-media getipt als iemand om in het oog te houden, en laat ons eerlijk zijn: dat is toch best wel goed gewerkt voor iemand die eigenlijk nog uit zijn puberteit moet groeien.

Het begin volgend jaar te verschijnen debuut-album Ondanks Alles is dan ook één van de releases van 2020 waar met de nodige anticipatie naar wordt uitgekeken. Met het zopas verschenen Terug Naar Toen krijgen we alvast een eerste impressie van wat we zoal van dat album mogen verwachten, en het moet gezegd: dat ziet er smakelijk uit.

Terug Naar Toen is immers een vlot in het gehoor liggende pop-rap song die drijft op een lekker soulvolle trap-beat van de hand van de alomtegenwoordige Anders. Daarover drapeert gast-vocalist Glenn Devree een erg aanstekelijk refreintje dat heerlijk aansluit bij de introspectieve teksten en botergladde flows van Rian Snoeks zelve, en meer moet dat wat ons betreft niet zijn.

Ook op de lekkere bars die Devree hier dropt hebben wij verder niet meteen iets aan te merken, al zijn het naar onze mening toch vooral de vlotte raps van Rian Snoeks die er – samen met het catchy refreintje – voor zorgen dat Terug Naar Toen zo een lekkere urban hiphoptrack is geworden.

Best wel veelbelovend dus, die Terug Naar Toen. En dat zou zich volgens ons dan ook wel eens kunnen vertalen in airplay op radiostations allerhande.

Wij zijn alleszins erg benieuwd naar de rest van Ondanks Alles. Nog een goeie maand geduld…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More