Home Belgisch RIAN SNOEKS – Gevoelloos (Goeie Jongens)

RIAN SNOEKS – Gevoelloos (Goeie Jongens)

by Felix Sandon

Twee weken geleden liet Rian Snoeks zijn nieuwe single Gevoelloos op de wereld los. De intro daarvan leek wel uit een spaghettiwestern geknipt, net voor de hel losbarst in een finaal vuurgevecht. De bijbehorende videoclip kiest voor een heel andere beeldtaal. We zien Rian in een ruimte zonder uitzicht baden in bloedrood licht, afgewisseld met slowmotionbeelden van anderen in gifgroene schijnwerpers.

“Ik verzin niks, en nog steeds niet” drukt Rian ons op het hart. In zijn teksten is hij openhartig over de hobbelige, bochtige weg naar succes. Rappers die niet oprecht zijn, daar heeft hij het niet op begrepen. Dat we in dit nummer soms snakken naar een tikkeltje zelfrelativering, schreven we twee weken geleden al. Maar Rians waterval aan woorden smaakt telkens naar meer. Let alleen al maar eens op “Oren fluiten continu tussen de gierende wind / Aaseters overal, ik zie de gier als een stip in de lucht.”

Foto: Casper Cox Thumbnail: Saverio Sammartino

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More