Home Belgisch RHEINZAND – Blind (Music For Dreams).

RHEINZAND – Blind (Music For Dreams).

by Astrid Venturuzzo

Rheinzand, dat zijn Reinhard Vanbergen (Das Pop), Mo Disko (The Glimmers) en Charlotte Caluwaerts (Tundra) die hun creatieve koppen samen hebben gezet om, naast hun bezigheden als producer, dj en songwriters, tot dit project te komen. Hun liefde voor lange, psychedelische tracks is wat hen bindt. Deze liefde is dan ook terug te vinden in hun eigen songs; een mix van de beste elementen uit de rijke dancegeschiedenis verwerkt in een eigen creatie.

Na goed onthaalde ep The Way You Do, met een titeltrack die toch zo’n 20 weken te vinden was in de Radio 1-playlist, bracht Rheinzand nog verscheidene singles uit. Eén daarvan is Blind, een song van hun debuutalbum dat uitkomt op 20 maart.

Blind heeft een verkorte radio-edit, maar we raden je toch sterk aan om de acht minuten durende originele song te beluisteren. Hoewel een best lange track, heeft Rheinzand zeker niet veel tijd nodig om je volledig op te slorpen in hun universum van beats en ritmes die één voor één op elkaar worden gesmeten en ons verleiden om ons over te geven in een heerlijke trance. Het allerbeste van disco en funk, met hedendaagse touches van elektro maken van Blind de beste acht minuten van onze dag.

Live wordt de band vergezeld door Stéphane Misseghers (dEUS) achter de drums en Bruno Coussée (MannGold) op de bas. Momenteel zijn er nog geen live optredens gepland, maar we verwachten dat de zomer van Rheinzand vol zal zitten. Hun debuut Blind komt uit op 20 maart bij Music For Dreams.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More