Home Singles RHEA – Silver Lines (Universal Music).

RHEA – Silver Lines (Universal Music).

by Luminous Dash

Met de Gentse rockers van Rhea gaat het alleen maar in stijgende lijn sinds De Nieuwe Lichting van 2016. Hun nieuwe single Silver Lines is een absoluut topnummer. Het is een echte rockschijf met ballen en zeer goed gearrangeerd. Wat ons betreft moeten ze niet onder doen voor de Britten van Royal Blood.

© Alexander Popelier

Met Dajo Vlaeminckx (drums) en Mathijs Machtelinckx (bas) zorgt de ritmesectie voor een strak fundament van Silver Lines. De gitaren van Hannes Cuyvers, Guillaume Lamont en Jorge Van De Sande klinken als een stormram die alles en iedereen op hun weg slopen. De distorted-stem van Jorge vervolledigt het plaatje. Fenomenaal goed.

De single Silver Lines maakt deel uit van de ep Lust For Blood Pt. I die het eerste luik van hun album vormt. Het is echter nog wachten op de tweede ep om van de eerste RHEA-plaat te kunnen genieten.

De maturiteit en kwaliteit die het vijftal op de planken brengt, geven de indruk dat ze nog maar net het eerste hoofdstuk van een dikke bestseller geschreven hebben. De heren van Rhea hebben intussen genoeg ervaring om klaar te zijn voor de grote podia.

Tekst: David Van Den Bosch

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More