Home Singles RED SEBASTIAN – You

RED SEBASTIAN – You

by Bart Verlent

Na Embrace Me, Fading Away, Keep Going Back To You en Some Kinda Way brengt de 21-jarige singer-songwriter Seppe Herreman, onder zijn artiestenaam Red Sebastian, op 5 november zijn debuutplaat You uit. Omdat we nog even geduld moeten hebben voor het album verschijnt, krijgen we nu al de titeltrack als single.

Met deze song begon het allemaal. Dit is het eerste nummer dat Herreman schreef voor zijn gelijknamige plaat. Toen hij ’s avonds laat alleen thuis achter de piano zat, bleven de woorden maar komen terwijl hij de akkoorden speelde. Het nummer gaat over het gevoel dat je hebt bij een prille liefde. Je loopt over van enthousiasme, je kan aan niks anders denken en je verlangt er enorm naar om bij die ene persoon te zijn. Al die gevoelens bundelde hij in You.

Red Sebastian maakte er een power ballad van die heel rustig opbouwt. Het geheel wordt opgebouwd rond de piano maar na een tijdje valt de band in en op het einde komt er zelfs nog een koor bij. Zoals meestal in een power ballad hoort er een stevige gitaarsolo bij en die zit ook in You.

Het is niet simpel om in een power ballad juist genoeg arrangementen te steken, er er niet volledig over te gaan. Maar Red Sebastian heeft het geheel smaakvol gehouden en iets heel pakkends afgeleverd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More