Home Singles RED RED – Spoon And The Flame (NAKED)

RED RED – Spoon And The Flame (NAKED)

by Bart Verlent

Red Red maakt sinds 2016 aanstekelijke ‘psychedelic turntable blues’ waar je onmogelijk bij kan stilzitten. We moesten wachten tot 2020 eer het vijftal eindelijk officieel iets uitbracht. Gelukkig bracht de band toen ineens twee nummers uit: het stomende Long Black Train en hun eigen bewerking van de bluesklassieker In The Pines.

Ze namen hun tijd om een vervolg op deze dubbele single uit te brengen en nu krijgen we de tweede single van Red Red te horen.

© Red Red

Het nummer is opgebouwd rond een gitaarriff die Steve Ceulemans toevallig vond toen hij wat experimenteerde met een alternatieve stemming. Toen hij ze speelde op de repetitie was dj Courtasock er volledig van in de wolken en hij stond erop dat er iets mee zou gebeuren. Zanger/gitarist Tom Beardslee zorgde voor een passende tekst. Een verhaal dat hier nauwelijks aandacht kreeg, over het gebruik van medicijnen op basis van morfine waar miljoenen mensen aan verslaafd zijn geraakt. De farmaceutische industrie wist waar ze mee bezig was maar vond winst belangrijker dan de gezondheid van de velen die eraan ten onder gingen en nog steeds ten onder gaan.

Vanaf het begin wordt je volledig meegesleurd door de ongelooflijke drive van het nummer. Een drum en een bas die lekker de groove in het nummer houden, de gitaren die het nummer een zalige roots, americana twist geven in 16 Horsepower-stijl en dan dj Courtasock die het nummer opvult met subliem gescratch en allerlei geluidjes.

In dit meer dan vier minuten durend nummer gebeurt er heel wat waardoor we van de ene verbazing in de andere vallen en ons helemaal overgeven aan de machtige vibe.

Red Red is zeker een band om in de gaten te houden. Ze gaan over alle muzikale grenzen heen en maken zo een buitengewoon geluid. Hopelijk moeten we nu niet weer twee jaar wachten op de volgende single of het debuutalbum.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More