Home Singles RED RED – Long Black Train/In The Pines (NAKED)

RED RED – Long Black Train/In The Pines (NAKED)

by Bart Verlent

Red Red is een band met een unieke sound die we om het gemakkelijk te maken “crossover” noemen. Het vijftal gooit psychedelische tunes, 70’s gitaarrock, blues en hiphop turntablisme in een mixer en maakt er zijn eigen ding van. Alle muzikanten uit de band hebben bij diverse andere groepen hun sporen verdient en weten perfect welke kant ze willen uitgaan met Red Red. Gitarist Steve Ceulemans is geen onbekende in het Belgische muzikantenmilieu, de uit Ohio afkomstige zanger/multi-instrumentalist Tom Boardslee speelt al in bands sinds zijn zestiende en dj Courtasock heeft in het verleden bij bands gespeeld als Aka Moon, Campina Reggae en dj Grazzhoppa’s dj bigband.

(c) Red Red

Red Red is al een hele tijd bezig en heeft in de loop der jaren stevig gesleuteld aan de bandsound. Vorig jaar zagen we ze optreden in Antwerpen en werden we weggeblazen door hun indrukwekkende geluid. Na jaren sleutelen zijn ze nu eindelijk tevreden over hun sound aldus was de tijd rijp voor een eerste single.

(c) Cath Van Laere

Long Back Train knalt vanaf het begin open met lekkere roots gitaren, een stevig ritme en de geweldige stem van Boardslee (waar we wel iets in horen van Chris Robinson van The Black Crowes). Later in het nummer krijgen we nog een psychedelische gitaarbreak die het nummer doet ontploffen. Van Courtasock horen we niet veel, behalve dat hij zorgt voor de intro en outro en hier en daar wat kleine details die het geheel wel af maken.

(c) Kris Croonenberghs

Op de B-kant staat de Amerikaanse traditional In The Pines, bekend in versies van bluegrass muzikant Bill Monroe, blues legende Lead Belly en Nirvana. Red Red heeft er volledig hun eigen versie van gemaakt met klanken en ritmes uit Noord- en West-Africa. Net als hun eigen song is deze track heel aanstekelijk, en laten we eerlijk zijn het doet ons de Nirvana-versie volledig vergeten.

Red Red heeft het voor mekaar gekregen om hun sublieme geluidsmuur tot zijn recht te laten komen op deze twee knappe songs. De band overstijgt alle genres en dat is al uniek op zich. Laten we hopen dat het debuutalbum van deze geweldige band er snel aan komt, want we zijn er volledig klaar voor.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More