Home Singles RED RED – I Gotta Know/Spoonful (NAKED)

RED RED – I Gotta Know/Spoonful (NAKED)

by Bart Verlent

Deze week hadden we een fijn gesprek met Tom Beardslee en Steve Ceulemans van Red Red ter gelegenheid van De Week Van De Belgische Muziek en toevallig of niet, krijgen we vandaag een nieuwe single van deze unieke band. Eigenlijk krijgen we een single én een cover, of in dit geval een bijzondere bewerking van een klassieker van Willie Dixon.

© Red Red

I Gotta Know is ook terug te vinden op het straffe debuutalbum The Alabama Kid. In deze extreem dansbare track beantwoordt de band de vraag: wat als Roni Size, Golden Earing en DJ Shadow samen een nummer zouden schrijven over een bankoverval. De drums klinken vurig en gedreven net zoals de stomende gitaren en de vreemde geluiden uit de draaitafels van Dj Courtasock. Terwijl Beardslee op zijn typische coole manier het nummer ingezongen heeft. We kunnen hier echt van een stevige hit spreken.

Het origineel van Spoonful van Willie Dixon werd voor het eerst opgenomen in 1960 door Howlin’ Wolf en is daarna door verschillende artiesten gecoverd. Wat de heren van Red Red er mee gedaan hebben is echter nog nooit gedaan. Ze hebben er een meeslepende, psychedelische versie van gemaakt met ‘Marrakech invloeden’.
Wat een unieke groovy versie is dit! Spijtig dat deze machtige versie van Spoonful niet op het album is beland.

Red Red bewijst met deze twee tracks nogmaals dat er geen band bestaat die zo’n straf origineel geluid heeft. Op donderdag 1 februari kan je deze klasbakken aan het werk zien in Chatleroi in Antwerpen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More