Home Singles RAMSES VAN DEN EEDE & NELE DE GUSSEM – Flatlined

RAMSES VAN DEN EEDE & NELE DE GUSSEM – Flatlined

by Ann Cnockaert

Flirten, de kunst van het verleiden, kan een speels en intrigerend proces zijn, maar niet iedereen voelt zich even zelfverzekerd in deze dans van aantrekking. In het muzikale duet Flatlined wordt dit thema subliem belicht door Ramses Van den Eede en Nele De Gussem (Uma Chine).

Tekening: Ipek Sipahi

Het nummer weerspiegelt niet alleen de dynamiek van onhandigheid en verlangen, maar ook de subtiele machtsverschuiving tussen degenen die proberen te verleiden en degenen die onbewust of bewust de touwtjes in handen hebben.

Het begrip “flatlined” draagt een dubbele betekenis. Letterlijk vertaald refereert het naar het stoppen van het hart op een monitor. Maar figuurlijk kan het ook duiden op het verlies van succes, een situatie waarin men vastloopt. In het nummer wordt dit ingenieus gekoppeld aan flirten, waarbij het hart een eigen ritme lijkt te volgen, soms haperend, soms versnellend, als een onvoorspelbaar patroon op een monitor.

Het verhaal dat in het nummer wordt verteld, lijkt een echo te zijn van persoonlijke ervaringen. Een klungelige verleider, ongevoelig aan flirtsignalen, terwijl pogingen tot versiering vaak leiden tot komische momenten. Hier wordt de rolverdeling omgekeerd: de schijnbare klungeligheid van de man verbergt mogelijks de ware controle die de vrouw over de situatie heeft.

Flatlined omarmt de warme stem van Ramses en verweeft deze met de betoverende klanken van Nele. Ramses’ stem draagt het hart van het nummer, terwijl Nele’s toevoeging een unieke diepte en kleur geeft aan de muzikale vertelling. Hun samenspel onthult de subtiliteiten van menselijke interacties, en de harmonie tussen hun stemmen belicht de delicate dans van flirten en verleiding.

Ramses Van den Eede speelt op 17 februari in de Minard Schouwburg in Gent.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More