Home Belgisch RAMKOT – Valium (Eigen Beheer)

RAMKOT – Valium (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

Ramkot, hoe verzinnen ze die namen toch, is alweer zo’n bandje die de Belgische muziekscene alle eer aan doet.  Afkomstig uit Gent (ja lap, weeral) met in de line-up de twee broers Tim en Tom Leyman en Hannes Cuyvers.

De drie zijn net iets meer dan anderhalf jaar bezig en in die tijd hebben ze in eigen beheer (hoe kan het anders) twee singles opgenomen. Zelf noemen ze het een opstap naar groter werk. Hoeft voor ons niet echt, want hun geluid is lekker vet en heeft absoluut geen behoefte aan geforceerde truukjes uit een studio.

Het is duidelijk dat de drie opteren voor rock ’n roll, gekruid met vette gitaren die je doen zeggen dat Ramkot in het kraampje van de stonerrock past. Maar, en daar loopt het bij heel wat bands toch vaak mis, het mag niet louter de bedoeling zijn om de geluidsmuur te slopen. Er moet ook nog een song geschreven worden, en het liefst één die blijft hangen.

Ramkot (met zo’n naamkeuze vraag je erom) doet zijn naam alle eer aan. Niet te veel nadenken, 100 % rock ’n roll en opvallen tussen de rest. Wat ons betreft geslaagd, en dat vinden anderen ook, want op het moment dat u dit leest maken ze hun opwachting (3 augustus) op Zeverrock. Wordt zonder twijfel vervolgd…

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More