Home Belgisch MINNEAPOLIS Melsele, Gaverlandfeesten (02/08/2018)

MINNEAPOLIS Melsele, Gaverlandfeesten (02/08/2018)

by Bart Verlent
© Bart Verlent

Terwijl Prince’s begeleidingsband The Revolution en New Power Generation de wereld rond touren met zijn muziek, is er in ons land een tributeband ontstaan die een hommage brengt aan de muziek van de Minneapolis Midget.

In deze band neemt Jimmy Colman, die in het verleden twee knappe soulplaten maakte onder de naam Jim Cole, samen met Nina Babet, ook gekend voor haar duetten met Milow.  Verder wordt Minneapolis aangevuld met gitarist Tom Kestens ook gekend als Lalalover en ex-Das Pop. Bij dit optreden werd Tom wel vervangen door een andere gitarist:  Tom Willems. Melselenaar Yannick De Clerck aan de drums, Elias Storme aan de sax, bassist Thibaut Talpe (ook bij Screens) en toetsenist Peter Ryckeboer.

Als je weet dat onze kleine purperen vriend een perfectionist was die van ’s morgens tot ’s avonds bezig was met songs schrijven en zijn shows te perfectioneren, leg je voor jezelf de lat heel hoog om daar een tribute van te maken. Mensen die ooit een optreden van Prince gezien hebben weten dat zijn shows altijd af waren. Het was steeds een rollercoaster van funky songs die hij perfect aan elkaar lijmde met de nodige showelementen.

Als je dit dan gaat vergelijken met deze Belgische tributeband dan komt de show van onze landgenoten toch maar flauw over, dit omdat het showelement bij Minneapolis eigenlijk niet aanwezig is, de muziek niet altijd overtuigend klinkt en zelfs schools braaf overkomt. De groove, soul en funky inslagen zijn soms ver te vinden. Een saxofonist die best goed speelt maar die niet buiten de lijntjes kleurt dat sluit als een tang op een varken in deze muziek.

Maar we kunnen best relativeren en de stemmen van Jim en Nina zitten perfect. De songs staan nog altijd als een huis. De aanpak om de songs mooi aan elkaar te plakken zit knap in elkaar. Ook fijn is het dat Manic Monday van The Bangles en Glamorous Life van Sheila E in hun set zaten, omdat zijne purperigheid deze songs toch ook geschreven heeft.

Tijdens de bis Kiss werden er ook flarden Sly & The Family Stone en Stevie Wonder in gegooid zoals Prince zelf ook wel regelmatig deed. Gelukkig heeft Minneapolis er ook niet voor gekozen om er een verkleedshow van te maken, wat wel helaas regelmatig bij tribute bands het geval is.

Wie streng is zal niks aan deze tribute vinden, maar je kan het gewoon anders zien en je gewoon laten gaan op de resem hits van Prince die ze brengen. Voor de mensen die nog dichter bij het origineel Prince-geluid willen geraken, raden we aan om volgende week zondag 12 augustus af te zakken naar de Oude Markt in Leuven waar New Power Generation staat met de originele bandleden waar Prince met samenwerkte.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More