Home Singles RAMAN – Without Whiskey (Eigen Beheer)

RAMAN – Without Whiskey (Eigen Beheer)

by Jeroen De Weder

Voor de liefhebber is whiskey een godendrank en tel je pas mee als je kan uitpakken met lyrische, encyclopedische kennis en het verschil kent tussen whiskey, whisky en bourbon. Voor de ander is whiskey even lekker als een kop boenwas op kamertemperatuur en is al die poeha errond enkel elitair snobisme en drukdoenerij. Met welke groep jij je ook identificeert, wij hopen dat je net als wij de nieuwe single Without Whiskey van Gents trio RAMAN. kan smaken.

(c) Björn Comhaire

De fragiele, rustige start lijkt je mee te slepen naar een cliché filmscene: een groezelige, bruine kroeg waar het straalbezopen hoofdpersonage met het hoofd voorovergebogen aan een plakkende toog net zijn allerlaatste drankje geweigerd werd door een nukkige barman die al een half uur geleden wou sluiten, waarop de dronkaard verongelijkt zijn lallende klaagzang richt tot de welwillende aanhoorder. De gemiddelde luisteraar zal hierbij subtiel de confrontatie uit de weg gaan om verder gezever en gedoe te vermijden. In zo’n situatie lijkt ons dat ook veruit de beste optie maar deze keer niet.

Without Whiskey is een verrassend nummer met verschillende onverwachte wendingen die het kunnen van deze topmuzikanten aantonen en hun eigenheid als band onderstrepen waarbij alle bluesrock registers heerlijk en abrupt worden opengetrokken. On the rocks of aangelengd met cola? Zonde, dit smaakt het best straight up! Without Whiskey is te vinden op RAMAN.’s tweede ep Birth Of Joy.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More