Home Singles RADIO PSYCHOSIS – You Can Be Anything

RADIO PSYCHOSIS – You Can Be Anything

by Ann Cnockaert

Radio Psychosis komt uit het noorden van Engeland, uit Runcorn, een stadje gelegen te midden van de bruisende muziekscènes van zowel Liverpool als Manchester. De band vindt inspiratie in de opstandige geest van de jaren 80 Britse postpunkscene, doordrenkt met de vernieuwende geluiden.

Met hun nieuwste single You Can Be Anything, neemt Radio Psychosis een krachtige duik in een wereld van tegenstellingen. Het nummer lijkt te rebelleren tegen de heersende norm van ‘blijf bescheiden’, vooral in arbeidersgemeenschappen in Engeland. De track draait deze mentaliteit om, en biedt een alternatief voor het dominante narratief dat aan opgroeiende schoolkinderen wordt opgelegd.

You Can Be Anything creëert een geluidslandschap van meeslepende melodieën en introspectieve teksten, doordrenkt met een melancholische diepgang vergelijkbaar met die van The Smiths. De band slaagt erin om de rauwe intensiteit van de jaren 80 postpunk te vermengen met een hedendaagse urgentie, resulterend in een unieke muzikale identiteit die luisteraars meeneemt op een reis van reflectie en empowerment.

Met You Can Be Anything levert Radio Psychosis niet alleen een straf nummer af maar ook een uitnodiging om dromen na te jagen en bovenal, om te geloven dat alles mogelijk is.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More