Home Singles PUBLIC IMAGE Ltd – Car Chase (Cargo/UK Distribution)

PUBLIC IMAGE Ltd – Car Chase (Cargo/UK Distribution)

by Hans Verhoeven

Zijn echtgenote is hij kwijt. Nora (Duits) stierf dit jaar en John Lydon (van zéér Ierse afkomst) doet wat zijn volksgenoten in dat geval doen en deden: werken. Zij deden dat in de aardappelvelden van hun eiland – het vergt een dagtaak om ongedierte weg te jagen -, hij doet dat in de studio. Want er komt een nieuwe lp van hen uit, in augustus om precies te zijn.

Deze Car Chase is nu al de derde single daaruit. En hoe zou die nu klinken? Wat denk je?

Het klinkt zoals alles van P.I.L. ooit klonk. Kil maar kilte kan ook bepaald opwindend zijn. Zoals in dit. Lydon zal ooit in een moderne opera zingen, hij heeft er de compleet ongebruikelijke stem voor om je vooral ongemakkelijk te laten voelen. Maar eigenlijk maakt hij al sinds begin 1978, na de split van The Sex Pistols, moderne opera. Wij zouden daar ook eens werk van moeten maken.

Zingen doen we evenwel niet, wel schrijven dat dit een prachtsingle is. Alle respect voor John Lydon: het bakkes van een generatie, groot vernieuwer, en nu ook groot weduwnaar. Mis hen en hem niet op 5 oktober in de Gentse Vooruit. Of heet dat nu anders? Waarom zou het anders moeten heten? Soms is het goed om in de tijden te blijven hangen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More