Home Singles PSY’AVIAH FEAT. MAYSA – Pretender (Alfa Matrix)

PSY’AVIAH FEAT. MAYSA – Pretender (Alfa Matrix)

by Bart Verlent

Yves Schelpe, alias Psy’Aviah, flirt graag met diverse genres binnen de elektronische muziek. Soms klinken zijn nummers heel donker maar hij kan ook heel poppy songs schrijven. Dat laatste doet hij in de single Pretender. Het is een vrolijk zomerse popsong waar Schelpe een hint van melancholie in verwerkte.

© Psy’Aviah

Yves confronteert ons in deze single met de impact van eenzaamheid en zinloosheid in onze postmoderne samenleving. Hij dwingt mensen om hun masker af te zetten en het virtuele, kunstmatige leven, dat sommige mensen opbouwen op de sociale media, te laten vallen.

Op Pretender werkt Psy’Aviah samen met de Nederlandse zangeres Maysa die met haar optimistische zang het nummer nog een extra vrolijke noot geeft. De vrolijkheid druipt van het nummer, wat een beetje vreemd is aangezien de tekst zo’n donker onderwerp aansnijdt.

Zoals gewoonlijk bij Psy’Aviah komt elke single met een volledige ep release waar diverse artiesten het nummer door de mangel halen. Op deze ep horen we remixen van: Device Noize, Studio-X, Humans Can’t Reboot en Fundisc.

Ook al gaat Pretender over het in vraag stellen van de virtuele samenleving, toch roept Schelpe zijn fans op om filmpjes door te sturen van henzelf om daarna te gebruiken in de clip en zo een soort van virtueel verbindingsmoment te creëren…

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More