Home Singles PSY ‘AVIAH – City In Flames

PSY ‘AVIAH – City In Flames

by Bart Verlent

Eind 2019 bracht Yves Schelpe alias Psy’Aviah het album Soul Searching uit. Uit dit album bracht hij verschillende singles uit die aparte ep’s zijn geworden met meerdere remixen. Na Hold On, Hope en Train Of Thought is het de beurt aan City In Flames om in de schijnwerpers te staan. Het zou de laatste single zijn uit het album.

© Psy’aviah

Op deze City In Flames ep staan naast het origineel nog zes remixen van hetzelfde nummer. In deze zweverige triphopsong neemt de New Yorkse Ellia Bisker (Sweet Soubrette/Charming Disaster) de vocalen voor haar rekening. Haar dromerige stem past perfect bij deze knappe compositie.

11grams maakte vier verschillende remixen van het nummer. De Club Radio Remix is vooral op de dansbenen gericht. Spijtig genoeg werd Biskers stem meer naar de achtergrond geschoven. Met de Club Extended Remix krijgen we gewoon een langere versie van de eerste mix. Ze voegt niks speciaals toe, behalve dat we Ellia hier gelukkig meer te horen krijgen. 11grams maakte nog een Club Extended Remix-Dub Edit en een Club Radio Remix-Dub Edit waar weinig of geen dub in te horen is.

Nee dan liever de mix van Mind.Divided die wat van dezelfde sfeer van het origineel behouden heeft, maar er toch iets avontuurlijk mee deed. Deze remix klinkt zelfs nog zweveriger dan het origineel. Maar Butsenzeller spant toch de kroon met de meest avontuurlijke mix van allemaal met zijn Butsenzeller RFX. Hij is de enige die de Oosters getinte intro erin hield. Ook voegde hij er bijzondere breaks, spacey geluiden en een groovy drum aan toe. Dat noemen wij nu eens een echte remix.

Wij waren al tevreden geweest met slechts één remix van 11grams, dan was deze ep perfect geweest, aangezien de andere remixen eerder kopieën zijn van elkaar. Mind.Divided en Butsenzeller bewezen dat ze van het knappe origineel iets helemaal anders konden maken dat toch evenveel indruk achterlaat.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More