Home Belgisch POTHAMUS – Varos (Eigen Beheer i.s.m. Consouling Agency)

POTHAMUS – Varos (Eigen Beheer i.s.m. Consouling Agency)

by Liesbet Willems

Bij het schrijven van deze recensie kregen we net toevallig een mail in de bus van Consouling Records. De pre-order vinyl van Pothamus’ eerste album Raya is aangekomen, en we kunnen ze ophalen in de winkel. Ja, we zijn nog van het soort dat graag naar de platenwinkel trekt, zeker in deze omstandigheden.
En naar Raya keken we ondertussen al heel lang uit. We hadden het er reeds over in een eerder verslag op Luminous Dash. Pothamus is sterk in hun eigen stijl. Live hebben ze ons al zo vaak meegesleurd in hun hypnotisch donkerzware poëzie. En telkens we elkaar zagen, vroegen we hen naar dit album. Kwestie van ze wakker te houden…

Geleidelijk aan werden er al drie nummers gedropt op Spotify: Orath, Advaita en Viso. Zonder twijfel bij het beste van wat dit jaar reeds verscheen in het zeer rijk gevulde genre van sludge en post metal.
Maar nu verrasten ze ons met een ambiente trip. Varos is het eindstuk van de op 4 december te verschijnen album. Ze omschrijven het zelf als ‘de dood’. Maar laat je niet vangen, deze band gaat leven na deze ruige tijden. Zo werd Viso, met reden, gespot op de Knack Focus Spotify lijst.
Varos kreeg een zelfgemaakte videoclip mee, geregisseerd door de bassist van de band, Michael Lombarts. Indrukwekkend mooi! We zien de goddelijke Rafke Van Houplines, docent klassieke en hedendaagse dans, met haar choreografie het nummer dragen naar eenzame hoogte.

Op een gekke manier zouden we denken dat Pothamus deze tijden nodig had om deze creaties te bedenken. Niets is minder waar. Er werd ondertussen al 3 jaar gewerkt aan dit album met achter de knoppen Chiaran Verheyden.

De pre-order van de custom vinyl is al een tijdje uitverkocht, maar vanaf 4 december ligt er vers geperste vinyl in de winkel.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More