Home Belgisch POTHAMUS – Varos (Eigen Beheer i.s.m. Consouling Agency)

POTHAMUS – Varos (Eigen Beheer i.s.m. Consouling Agency)

by Liesbet Willems

Bij het schrijven van deze recensie kregen we net toevallig een mail in de bus van Consouling Records. De pre-order vinyl van Pothamus’ eerste album Raya is aangekomen, en we kunnen ze ophalen in de winkel. Ja, we zijn nog van het soort dat graag naar de platenwinkel trekt, zeker in deze omstandigheden.
En naar Raya keken we ondertussen al heel lang uit. We hadden het er reeds over in een eerder verslag op Luminous Dash. Pothamus is sterk in hun eigen stijl. Live hebben ze ons al zo vaak meegesleurd in hun hypnotisch donkerzware poëzie. En telkens we elkaar zagen, vroegen we hen naar dit album. Kwestie van ze wakker te houden…

Geleidelijk aan werden er al drie nummers gedropt op Spotify: Orath, Advaita en Viso. Zonder twijfel bij het beste van wat dit jaar reeds verscheen in het zeer rijk gevulde genre van sludge en post metal.
Maar nu verrasten ze ons met een ambiente trip. Varos is het eindstuk van de op 4 december te verschijnen album. Ze omschrijven het zelf als ‘de dood’. Maar laat je niet vangen, deze band gaat leven na deze ruige tijden. Zo werd Viso, met reden, gespot op de Knack Focus Spotify lijst.
Varos kreeg een zelfgemaakte videoclip mee, geregisseerd door de bassist van de