Home Singles MAXIME ROUQUART – Dirty Motherfucker (Eigen Beheer)

MAXIME ROUQUART – Dirty Motherfucker (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Maxime Rouquart kennen we als muzikant van Eraserhead, Kuiperskaai, Vonnis en Barst. Tijdens de lockdown kwam hij op het idee om een solo-album te schrijven. Het resultaat is zo goed als klaar en in april 2021 verschijnt het album Homo Eclectus digitaal en later op vinyl via Impovised Records.

(c) Maxime Rouquart

Vorige maand kregen we met Paint My Head Red een eerste teaser uit het album. We hoorden lazy scary vocals die dwepen met nineties gitaarrock. Voor Dirty Motherfucker ging Maxime de drums halen bij Gregorie Simons (Vonnis, Barst) die deze nog opname had liggen van een jamsessie. Rouquart heeft de ingespeelde partijen gedeconstrueerd en er een nieuwe track mee gemaakt.

Het nummer zou gaan over de haat-liefde verhouding die we vaak lijken te hebben met iconen, en het belang van liefde als fundament om op te bouwen. Een bijzondere combinatie… Muzikaal begint het nummer vrij basic met drums en Rouquart die zijn tekst rustig inspreekt. Pas midden in het nummer vallen de gitaren in, stevige gitaren die heel de boel opentrekken.

Iets zegt ons dat Maxime Rouquart voor dit soloproject wel eens naar Filter en Nine Inch Nails geluisterd heeft en daar wel wat inspiratie uit gehaald heeft. Want hier en daar herkennen we toch wel wat van deze industrial rockbands in zijn solo-geluid. Op zich niks mis mee, want Dirty Motherfucker is een knaller van een nummer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More