Home Singles PORTLAND – Time To Talk (PIAS)

PORTLAND – Time To Talk (PIAS)

by Bart Verlent

Portland-frontman Jente Pironet zal het jaar 2023 niet gauw vergeten. In maart kondigde Sarah Pepels aan de band te verlaten, terwijl diezelfde maand het tweede Porland-album Departures verscheen. Voor de release-tournee kon Jente rekenen op Nina Kortekaas (Noa Lee) die inviel voor Sarah maar in juli werd de tournee, inclusief de festival optredens, geannuleerd. Bij Pironet was een hersenletsel ontdekt dat snel moest worden aangepakt en waar hij nu nog steeds moet van revalideren.

© Portland

Het gaat ondertussen wat beter met Jente en hij lost een nieuwe track. Hij schreef Time To Talk naar aanleiding van Wereldstotterdag. Het nummer ontstond nadat Pironet een aantal diepgaande en aangrijpende gesprekken had met jongeren die stotteren. Hun moed, kracht en vastberadenheid om ondanks hun uitdagingen hun verhaal te vertellen, inspireerden hem enorm.

De veranderingen en uitdagingen waarmee de zanger het afgelopen jaar kreeg af te rekenen, leken parallel te lopen met de boodschap van dit nummer. Dit intieme nummer gaat over persoonlijke groei, het vinden van innerlijke kracht en het overwinnen van obstakels.

Time To Talk is een voornamelijk akoestische track waar in het refrein de strijkers en de backings het nummer wat meer kleur geven. Het is een vrij puur, melancholisch lied dat in zijn eenvoud heel diep gaat.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More