Home Singles PORTLAND – Good Girls (PIAS)

PORTLAND – Good Girls (PIAS)

by Bart Verlent

Nog een maandje wachten en dan ligt de tweede langspeler Departures van Portland in de winkelrekken. De plaat werd door het duo ingeblikt in het VK met producer Oliver Bayston (Foxes, George Cosby, Sorry, Boxed In…). We mogen songs verwachten die meer “to the point” zijn en melodieën en arrangementen die veel breder gaan dan op het debuutalbum. Om ons te verlekkeren op het album krijgen we van Jente Pironet en Sarah Pepels nog een smaakmaker.

© Johan Vanparys

Jente schreef Good Girls toen hij nog als barman werkte. Het nummer gaat over meisjes die naar de bar kwamen en tegen iedereen respectloos waren. Ze braken het hart van elke man in de bar, en Jente heeft terwijl hij daar werkte alles geobserveerd.

Het nummer heeft heel rijke, brede arrangementen, iets wat we niet echt gewoon zijn van dit duo. Langs de andere kant houden ze de typische dromerige vibe er toch in.

Op basis van de singles die we al te horen kregen uit Departures, weten we nu zeker dat het een volledig ander album gaat worden dan Your Colours Will Stain. Geweldig hoe dit duo niet blijft stilstaan en mooi evolueert.

Portland kan je aan het werk zien op:

18/03 – Charlatan, Gent (duo show)
24/03 – Café Café, Hasselt (duo show)
15/04 – Muziekclub N9, Eeklo (try-out)
19/04 – Ancienne Belgique, Brussel

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More