Home Singles PIXIES – You’re So Impatient/Que Sera, Sera

PIXIES – You’re So Impatient/Que Sera, Sera

by Jeroen De Smet

Pixies vieren feest in 2024! Het is namelijk 35 jaar geleden dat hun Doolittle hen naar de uiterste hoogten van het rockfirmament heeft gekatapulteerd. Dat vieren ze met een intense tour door de VS (juni, 22 shows), West-Europa (eind juli-augustus: 22 shows) en Australië (november, 7 shows).

Als kers op de taart kregen wij de AA-single You’re So Impatient/Que Sera, Sera in onze mailbox, en we hebben ervan geproefd.

De eerste track duurt welgeteld 2 minuten en 9 seconden en zouden wij nog het best beschrijven als ‘classic college-rock’. Een opgejaagde, stevige rocker, met een korte maar venijnige solo naar het einde toe. Zelf horen wij het niet, maar mister Black zei over het nummer: “It’s a slightly comedic suburban culture moment: there’s this guy, there’s this gal, there’s this tug-of-love dynamic going on. But the backdrop is the mall. And while the mall is crass, it’s also a very zombie, rock ‘n roll horror movie setting.” Tja…

De tweede is een bewerking van de klassieker uit de jaren ’50 van de vorige eeuw, en sindsdien ontelbare keren met wisselend succes door de bewerkingsmolen gehaald. Black Francis maakt er een loom walsje van, waarin een ukelele het tempo aangeeft en hij op authentieke Leonard Cohen-lijke wijze de tekst te berde brengt. Hij doet dat niet slecht, maar heel erg warm kregen wij het er niet van.

In elk geval wensen wij Zwarte Sois en kompanen een behouden tour, wilde avonturen en evenveel spelplezier als weleer. Happy Anniversary!

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More