Home Singles PIXIEDUST – Homesick

PIXIEDUST – Homesick

by Bart Verlent

In 2015 nam Glen Brackeva deel aan The Voice, uit die deelname ontstond het idee om samen met Victor Modde een band te beginnen. Als duo brachten ze voornamelijk akoestische covers. In 2019 werd Pixiedust een vijfkoppige band met Emile Modde op toetsen, Thomas Capiau aan de drums en Harry Goeminne op bas en werden eigen composities gemaakt. Het resultaat van dat gecomponeer verscheen in 2020 met de debuutep Tried Some Things.

© Pixiedust

Pixiedust is klaar voor de volgende stap en in september verschijnt hun debuutplaat Step Inside waar we de komende maanden een paar teasers uit te horen zullen krijgen. De eerste single van de band uit de Vlaamse Ardenne heet Homesick. Het nummer gaat over hoe veel mensen trachten om hun verhaal ergens thuis te brengen en het gevoel dat die tocht soms zwaar kan zijn. In dit opgewekte nummer laat de band horen dat de zoekers niet alleen staan in hun zoektocht.

De nieuwe single blaast het geluid van de debuutep volledig weg. Pixiedust klinkt veel gelaagder, krachtiger en volwassener. Het nummer is dan ook nog eens een meezinger van formaat. Het heeft iets van de energieke, catchy songs van The Killers.

Je kan Pixiedust live aan het werk zien in Gent op 4 juli in Damberd en op 6 juli in Kaffie Is Kaffie.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More