Home Singles PITOU – Angel (V2 Records)

PITOU – Angel (V2 Records)

by Bart Verlent

De Amsterdamse singer-songwriter Pitou ontdekt pas op haar 18de pop en rock. Daarvoor was ze intensief bezig met klassieke muziek. Van zodra ze wat gitaar kon spelen begon ze ook nummers te schrijven. Het resultaat van die vleit is dat ze nu het voorprogramma mag verzorgen voor Tamino (met wie ze live een eigen versie van Clair de Lune van Debussy brengt) en dat Guy Garvey van Elbow een grote fan werd van dit Nederlandse talent.

Begin 2023 verschijnt haar debuutalbum waar deze Angel de tweede single uit is. Het is een song over gevoelens van bewondering, onzekerheid en de schaamte van jaloersheid, die ze vertaalde in een verhaal van een engel die op aarde terechtkomt, in een klein dorp en daarna gewoon weer vertrekt. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van een inwoner van het kleine dorp.

Angel is een heel fragiel nummer met prachtige arrangementen waarin de zachte warme stem van Pitou de hoofdrol speelt. Terwijl haar vorige single Big Tear iets heftiger klonk, is Angel iets volledig anders. We horen hier en daar ook een Oosters tintje, blijkbaar hebben de reizen naar Indië met haar ouders grote invloed gehad op haar muziekkeuze.

Iets zegt ons dat Pitou wel zal doorbreken in binnen- en buitenland. Na haar doortocht op Rock Werchter dit jaar staat ze op 19 augustus op het podium van Pukkelpop in de Castello tent.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More