Home Singles PINGPONGCLUB – Move On

PINGPONGCLUB – Move On

by Fabris Lemant

PINGPONGCLUB, naast een verzamelnaam van sportievelingen die in het voetspoor willen treden van Jean-Michel Saive is het ook de bandnaam die steeds vaker over de tongen gaat als het gaat om beloftevolle muziekgroepen. Het Gents-Kortrijkse collectief rond songwriter Jonas Desmet is momenteel artist in residence in concertclub Wilde Westen waar ze afgelopen maanden werkten aan hun debuutep die er in het najaar aankomt.

Een eerste voorsmaakje kwam er op 26 maart met de single Move On. De song is er één over twijfels en hartzeer na een stukgelopen relatie en begint ietwat atypisch. De heren vallen meteen met de deur in huis. Van opbouw of intro is bij deze club geen sprake, ze gaan meteen voor een stevige service. In de eerste maat maakt PINGPONGCLUB hier al een stevig statement. Het warme stemgeluid van Jonas Desmet doet wat denken aan Balthazar en muzikaal flitste Faces on Tv even door ons hoofd maar dan voorzien van de nodige weerhaakjes. De leuke, dansbare vibe maakt in het tweede deel van het nummer plaats voor een outro die uitbreekt in stevige riffs en flirt met scheurende noise. Eindigen met een smash heet zoiets in pingpongtermen.

Voor de opnames werkte PINGPONGCLUB samen met producer en muzikant Robin Aerts (Het Zesde Metaal). De vibe en het live aspect probeerde Aerts vast te leggen door met de volledige band alles live op te nemen. Hierbij werd de overdriveknop stevig opengedraaid en werd gemikt op de dansbenen. De combinatie van het warme stemgeluid, de catchy sound en de spannende finale doen ons hoopvol uitkijken naar het debuut van deze beloften. Met Move On bevestigt PINGPONGCLUB zijn status van groepen waar we in de nabije toekomst rekening moeten mee houden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More