Home Singles PETER EN DE VOS – Nachtegaal

PETER EN DE VOS – Nachtegaal

by Bart Verlent

Een nachtegaal is een vogeltje met een uitbundige, liefelijke zang. Toch gaat de nieuwe single van Peter En De Vos niet over deze vrolijke vogel. Het is een autobiografisch nummer over partnergeweld. Fran Devos en Peter Boone hebben het in Nachtegaal vooral over de dader en over de oorzaak van zijn daden.

© Peter En De Vos

Het duo zingt over iemand met een “Florance Nightingale-complex”, da’s iemand die (een heel stevige) behoefte heeft om voor anderen te zorgen. Dat “zorgen” wordt echter een manier om controle uit te oefenen, om iemand klein te houden en zichzelf zo sterker te voelen. Zolang de verzorgde naar hem opkijkt is alles goed en dus doet hij er alles aan om dat zo te houden. De dag dat de verzorgde dat niet meer naar hem opkijkt, is de dag waarop het geweld escaleert. Peter en Fran maakten beiden dit soort gedrag mee in vroegere relaties. Dit nummer maakt dan ook deel uit van hun verwerkingsproces.

Nachtegaal is geen donker nummer, integendeel het heeft warme arrangementen en een zwoel ritme en Devos en Boone hebben het liefelijk ingezongen. Zo bewijzen ze dat niets is wat het lijkt, dat zich achter elke mooie gevel wel iets heftigs kan afspelen. De tekst is vrij zwaar maar gelukkig wordt ze gecounterd door een heel mooie compositie. Het nummer geeft een andere kijk op partnergeweld.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More