Home Singles PEPO GALÁN & KAREN VOGT – Above The Aether (Alpha Remix) & Nothing Is Under Control (Madeleine Cocolas)

PEPO GALÁN & KAREN VOGT – Above The Aether (Alpha Remix) & Nothing Is Under Control (Madeleine Cocolas)

by Bart Verlent

Karen Vogt is een Australische muzikante/zangeres die al een tijdje in Frankrijk woont en die samen met Steve Wheeler deel uit maakt van de dreampop-/slowcoreband Heligoland. Maar Vogt heeft ook een solocarrière waarmee ze een combinatie maakt van ambient, drone en improvisaties. Twee jaar geleden bracht Karen samen met de Spaanse ambient componist Pepo Galàn het album The Sweet Wait uit waarvan ze nu de nummers hebben laten remixen door onder andere Alpha, Madeleine Cocolas, Akira Rabelais en Markus Guentner en die ze samen uitbrengen onder de titel All The Time In The World.

© Pepo Galán & Karen Vogt

Na remixen van Panacea en The Dark Opens The Way krijgen we nu nog twee nieuwe bewerkingen. De Australische ambient/neo-klassieke componist Madeleine Cocolas heeft Nothing Is Under Control door de mixer gehaalt en Alpha heeft hetzelfde gedaan met Above The Aether.

Origineel is Nothing Is Under Control een meeslepende pianoballade van slecht 1 minuut 50 waar af en toe soundscapes het nummer een avontuurlijk randje geven. Cocolas heeft deze track dubbel zo lang gemaakt en veel echo op de stem van Vogt gezet, zodat het veel zweverig klinkt dan het origineel. Daarbij heeft ze de pianoklanken laten doorklinken zodat alles veel ruimer aanvoelt. De soundscapes zijn in de remix verdwenen en we missen ze ook niet. Deze nieuwe versie op zich maakt al meer dan genoeg indruk zo.

Op het album klinkt Above The Aether vrij puur met de mooie warme zang van Karen, aangevuld met sombere piano- en celloklanken. Alpha heeft de pianoklanken iets vervormd en de cello wat meer naar voor geschoven. Maar de sfeer blijft hetzelfde zodat alles nog zo mooi fragiel klinkt.

The Sweet Wait was eigenlijk al een prachtig album dat te weinig aandacht kreeg. Deze remixen brengen het album terug onder de aandacht, zijn ook heel smaakvol en zal het remixalbum dus ook een topper worden.

Facebook InstagramBandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More