Home Singles PEOPLE IN HOUSES – Promise Of Rain

PEOPLE IN HOUSES – Promise Of Rain

by Francis van den Broeck

Dit Gents folktrio, People In Houses, brengt zijn tweede single Promise of Rain uit. Twee gitaren en drie stemmen, meer moet dat voor deze jongens blijkbaar niet zijn om een vrij verfrissende folksong te maken. Ja, het kan nog: folk kan wel degelijk verfrissend zijn, al zeggen we dit ook wel met een glimlach. Een Brother Where art Thou-gehalte, je weet wel van de prachtige film met bijhorende formidabele muziek, dat we hoorden bij hun eerste singel, is hier minder aanwezig, maar daarom maakt het deze plaat niet minder interessant. 

De intro laat zich meteen beluisteren en je krijgt zin in meer! Net als je denkt dat het allemaal wat gaat wegzakken omdat de structuur wordt aangehouden, stoppen ze er een blazertje tussen, wat het weer helemaal doet opleven. Knap gevonden toch! Wij horen soms in het arrangement een Bent van Looy-productie, met zelfs de stemklanken van de meester himself.  

Bij deze song hoort ook een stopmotionclip. Dit hebben de creatieve jongens zelf in elkaar gebokst tijdens de lockdownshit. Het brengt zeker een meerwaarde en is de moeite om eens te bekijken. 

Hopelijk krijgen de mannen van People In Houses de kans om in de toekomst enkele mooie festivalletjes aan te doen en wie weet zit er wel één of andere radioplaylist in.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More