Home Belgisch PEENOISE – The Core.

PEENOISE – The Core.

by Nel Mertens

Er bloeit schoonheid in Gent. Dagelijks. Op muzikaal vlak geldt dat des te meer. Drie broers uit het muzikale Pinoy-nest wonnen nog maar net de Sound Track-finale in Gent. Maar Peenoise liet eerder al van zich horen met hun zelfgetitelde ep in 2017.

Gilles Vandecaveye-Pinoy (zang en keys), Cesar De Sutter-Pinoy (gitaar en zang) en Titus De Sutter-Pinoy (drums) klinken samen mysterieus donker. Live worden ze bijgestaan door Simon Raman en Karel Naessens.

Met The Core brengen ze de eerste single van hun debuutalbum Forevergem, dat op 7 februari 2020 verschijnt. De bijhorende, knap artistieke videoclip speelt zich af in een ondergrondse kamer, waarin de verstotelingen van de maatschappij toevlucht vonden. Op hun manier vinden ze er troost, liefde, warmte en genegenheid voor elkaar.

De eerste tonen worden vergezeld door beelden van een baby op een schapenvel. Tonen van een premature computer die leert brabbelen, breiden zich snel uit tot surreëel poëtische klanken, waar een oosters tintje aan zit. Minimalistische klanken werden geniaal ritmisch uitgespeeld ten opzichte van de sobere vocals. De hardheid en de scherpte in hun alternatieve sound volgen in een uitbarsting die toch erg beheerst klinkt. Deze band weet ingenieus te boeien met een vernieuwend, erg authentiek geluid!

Op 21 februari kan je hun cd-release live (voorafgegaan door Geoffrey Burton solo) meemaken in de Handelsbeurs in Gent. Volgens ons één die je niet mag missen…

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More