Home Belgisch HIGH HI – Borders (Caroline).

HIGH HI – Borders (Caroline).

by Hans Vermeulen

Wie Leuven zegt, denkt spontaan aan de in het buitenland meest succesvolle Belgische band van 2019, Brutus. Maar Leuven is meer dan dat. Vijf jaar geleden stond een trio rond Anne-Sophie Ooghe in de finale van Humo’s Rock Rally. De band in kwestie, High Hi, bracht in 2017 Hindrance uit. Twee jaar laten zijn ze singles aan het pompen om ons warm te maken voor vrijdag 13 maart 2020. Die dag lanceert Caroline immers de langverwachte opvolger. First things first echter, en dat is in dit geval single Borders.

94A9 kregen we in november reeds te horen. Nu is het de beurt aan Borders. De darkpop doet denken aan een soort kruising tussen Fär zaliger, Vowws en The Soft Moon. En dit is in dit geval bijzonder goed nieuws want we zijn behoorlijk fan van deze bands. Laat ons de persbio wat herschrijven en de sound omschrijven als een symbiose tussen koele 80’s wave en de gevolgen van een stoomcursus Moloko.

Het nummer is kort maar gaat tegelijk lekker crescendo en het hoogtepunt laat ons telkenmale op de instant repeat knop drukken. Bijzonder goed nieuws deel 2. Alvast een plaat om reikhalzend naar uit te kijken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More