Home Singles PAULETTE VERLÉE – Les Nonètes (V2 Records)

PAULETTE VERLÉE – Les Nonètes (V2 Records)

by Bart Verlent

Vorig jaar debuteerde Veerle Pollet, alias Paulette Verlée, met het prachtige album Choses Vues à Droite et à Gauche (Sans Lunettes) waarvoor ze zich liet inspireren door Erik Satie. Ze bracht de composities onder de begeleiding van strijkers en solo op piano. Voor de ep Les Barricade Mystérieuses die op 30 juni verschijnt, liet Verlée zich inspireren door het stuk Leçons de ténèbres van de barok componist François Couperin.

©Paulette Verlée

Na MEM is Les Nonètes het tweede voorsmaakje uit de ep. Het oorspronkelijke werk zou gaan over twee nonnen, maar tegelijkertijd verwijst het nummer ook naar de moerasmees (een vogeltje dat ook wel de nonnenmees wordt genoemd). Juist vanwege die dubbele betekenis koos Couperin de titel. Hij hield wel van een woordspeling op zijn tijd. Paulette probeert met haar versie die dubbelzinnigheid te weerspiegelen.

Het is een mooie warme compositie die perfect aansluit bij hedendaagse neo-klassieke componisten als Nils Frahm, Joep Beving en Ludovic Einoudi. Paulette Verlée laat nogmaals horen dat ze een eigen versie van een klassieke compositie met succes naar haar hand kan zetten.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More