Home Singles PAULETTE VERLÉE – Emergency (V2)

PAULETTE VERLÉE – Emergency (V2)

by Bart Verlent

Veerle Pollet, alias Paulette Verlée, maakte vroeger deel uit van de band Call Me Lucy. Ze schreef ook soundtracks voor onder andere het audioboek Kabouter Korsakov, de Britse film The Rainbow Is Black en voor een reclamecampagne van een warenhuisketen. Binnenkort verschijnt haar debuutalbum Choses Vues à Droite et à Gauche (Sans Lunettes) waarop de pianiste neoklassieke composities brengt. Eric Satie, Nils Frahm, Wouter Dewit, Noah Vanden Abeel en Ólafur Arnalds zijn haar grote inspiratiebronnen.

© Paulette Verlée

We kregen al de wondermooie singles Morning Face en For December als teaser uit het album en nu is er nog een subliem voorproefje. In Emergency probeert Paulette de stilte weer te geven die er is nadat er iets verschrikkelijks is gebeurd. Het moment waarop de tijd stilstaat, de rouwperiode start en de hoop langzaamaan tevoorschijn komt.

Verléé maakte een pareltje dat niet zou misstaan tussen hedendaagse neoklassieke componisten als Nils Frahm en Ludovic Einaudi. Het is een melancholische compositie waar naast het verbluffende pianowerk van Paulette ook de weemoedige cello van Maaike Organe diep raakt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More