Home Singles PAULETTE VERLEE – And Then We Wait (Enjou)

PAULETTE VERLEE – And Then We Wait (Enjou)

by Hans Lenvain

Na de live-ep Live at Piano Day die begin juni verscheen, brengt Paulette Verlée ook een nieuwe single uit!

© Andrea Shipka

Paulette, de Brusselse pianiste die leerde pianospelen met werken van Bach en Schumann, bracht eerder reeds het album Choses vues à droite et à gauche (sans lunettes) uit en Les Barricades Mystérieuses (V2 Records). Zoals beide titels laten vermoeden, verwijzend naar respectievelijk Erik Satie en François Couperin.

Met airplay op Radio 1 en Klara is haar prachtige muziek ook populair op streaming (met +1M streams op Apple music en Spotify). Niemand minder dan Nils Frahm is fan en nam Reprieve op in zijn persoonlijk Spotify playlist. Onlangs nog was Paulette te gast bij Bent Van Looy in het radioprogramma Culture Club waar ze een aantal live versies mocht brengen van haar laatst verschenen ep Reworks waarin ze Belgische popsongs in een neoklassiek jasje steekt.

Haar live optredens zijn een boeiende mix van piano, elektronische elementen, cello en live geprojecteerde beelden. Een streling voor oog een oor! 

Momenteel werkt Paulette aan de soundtrack van de internationale dramaserie Patience, geregisseerd door Maarten Moerkerke, die in 2025 verwacht wordt in het VK en de VS.
Als je nieuwsgierig bent naar die serie kan je alvast eens kijken naar de serie Astrid & Raphaelle, deze wordt momenteel uitgezonden op Vrt. Ook op Vrt MAX kan je een volledig seizoen kijken via deze link.

© Hans Lenvain

De nieuwe single And Then We Wait gaat over wachten en afwachten. Soms is het beste wat je kan doen, niets doen. Wanneer je alles hebt gedaan wat je kon, moet je  dingen loslaten en zien hoe het loopt. Deze single vormt de tegenpool van de single Perpetuum Mobile die samen met de gelijknamige ep zal verschijnen op 12 juli en die in het teken staat van voortdurende beweging, waarbij stilstaan net geen optie is.

Een eerste single Little Things verscheen al begin deze maand en was meteen een groot succes op de streaming platforms. Uitgebracht via het jonge en alternatieve Canadese label Enjou vond Paulette meteen heel wat gelijkgestemde zielen waarbij haar muziek duidelijk in de smaak valt!

Facebook / Instagram 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More