Home Singles PAPER TIN – Highest Rise

PAPER TIN – Highest Rise

by Bart Verlent

Joanne Van Bastelaere maakte jarenlang deel uit van Isadore, een band waar we al een tijdje niets meer van hoorden. In 2019 nam Joanne, met haar soloproject The Girl Who Once Was, deel aan Sound Track waarbij ze iedereen weer inpakte met haar fantastische stem. Maar ook rond dit project is het al even stil. Blijkbaar was Van Bastelaere ondertussen bezig met een nieuwe band en dat is Paper Tin. De band bestaat uit doorwinterde muzikanten die hun sporen al bij diverse bands en in verschillende genres verdiend hebben .

© Paper Tin

Highest Rise is hun debuutsingle en ze maakt onmiddellijk veel indruk. Niet alleen de stem van Van Bastelaere klinkt weer top, ook de sound en het nummer zelf zijn heel straf. De vijfkoppige band speelt met verschillende tempowissels en klankkleuren waardoor het boeiend blijft van begin tot eind.

Een stempel kleven op het geluid van Paper Tin is moeilijk want het gaat van smaakvolle rock tot een dromerig sfeervolle vibe met af en toe een knipoog naar 90’s rock. Dit is in elk geval een heel knap visitekaartje van een nieuwe band om in het oog te houden. Het nummer is enkel te beluisteren op Paper Tins vi.be-pagina.

Op 13 september staat Paper Tin in Cafe Cabron in Antwerpen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More